Profil / Kunstanmeldelse

Det er ”Øffe´me” godt 

Kathrine van Godt er i bevægelse, og det bobler det med nye ideer og tanker, som bearbejdes og fortolkes. Hun kan lide de udfordringer, hun stiller sig selv, og nyde arbejdet med forskellige selvopfundne projekter. Udtrykket er meget farverigt og fornøjeligt, og der skabes gode og positive oplevelser på lærredet. Kathrine elsker legen, overraskelsesmomentet og inviterer os gerne indenfor i sin verden fyldt med skønne og glade farver.

Humor er ikke det, der mangler i Kathrines koloristiske verden, hvor hun med sine finurlige og sjove PIGarts bidrager med sin helt egen muntre tilgang til livet. Man kunne fristes til at lade tankerne glide hen på eventyret om Babe, den kække gris, som med sine talegaver og stærke vilje overvinder alle forhindringer, han møder på sin vej. Babe er en ambitiøs fighter, som ikke giver så let op, og selvom han kæmper mod fordomme og latterliggørelse fra alle sider, tror han på det gode og taler til hjertet.

Det samme opleves i Kathrines små grisefigurer, PIG-arts, som har deres helt egen specielle personlighed og nærmest er små øjenåbnere for, at vi kan mærke glæden ved at have det sjovt og være til stede. Hver og én har de en lille historie eller anekdote at fortælle. De indeholder små overraskende elementer og er bemalet med et væld af farver – enkelte med skjulte budskaber. Forskelligt tilbehør til de små grise såsom sko, smykker og lignende er med til lige at sætte prikken over i´et. Jeg tror, Kathrine måske i første omgang mest for sjov begyndte med at lave grisene. Inspirationen til grisene hentes i ord eller titler som svinepels, svinestreger, skovsvin eller fra personer, som måske har lavet en svinestreg - og så vender hun det til noget positivt. Ligeså stille er de små PIG-arts gået hen og blevet en betydelig del af Kathrine van Godts personlige kendetegn og en stor del af hendes kunstneriske arbejde. De MÅ bare være med!

I Kathrines abstraktioner ser man, at hun har en god farveholdning, der udtrykker imødekommenhed og balance. Samtidig er der en varieret brug i farveskalaen, og farverne giver energi gennem deres nuancestyrke og bliver nærværende. I det hele taget udvises der stor lyst til at udtrykke sig i farver. Det er helt klart et legende væsen med en stærk holdning, sprælskhed og en løssluppen, men alligevel seriøs tilgang til sit kunstneriske virke, vi her præsenteres for. Hendes abstrakte malerier giver fornemmelse af landskaber, der dukker op. Der er ikke som sådan noget, der med overbevisning ligner et landskab, men ideen, tanken og formerne antyder de åbne vidder, og der er meget bevægelse i de uregerlige mættede farver. I en harmonisk sammensætning viser hendes abstrakte indre en stor lyst til at fortolke. Den selvstændighed og personlighed, Katrine lægger i sit arbejde, viser sig ved det intense og energiske udtryk i værkerne.

Kathrine van Godt ser muligheder, og med appetit på at udfordre sig selv trækker hun inspiration ud af det, hun omgiver sig med, og får på fin vis gynger og karusseller til at svinge i samme takt, så man slet ikke er i tvivl om, at billedkunsten er Kathrines verden.

 

© Af Kirsten-Marie Hedeland, gallerist og skribent ved Kunstavisen, maj 2013

 

Kathrine van Godt Kjærsgaard | CVR: 25003314 | Gammel Visborgvej 165, Visborg, 9560 Hadsund - Danmark | Tlf.: 45 51202120