Profil / Hvorfor en gris?
 
Mine Lykkegrise.
 
Mine små grise blev til ved en tilfældighed. Grisen skulle være et festligt blikfang for mit Galleri. Jeg blev meget overrasket over, at der var kunder til grisefiguren og jeg bemærkede at grisen kunne få smilet frem i de fleste samt den åbnede for dialog. Så det var nemt for mig at tage beslutningen - der var brug for grisen.
 
Jeg køber den umalede grisefigur, og derefter bruger jeg grisen som mit lærred. En anden opdagelse var, at vi ofte bruger udtryk, som er relateret til en gris.
Svinestreger, Svinepels, Man skal ikke kaste perler for svin osv. Og hvor er det bare så forkert, for grise er jo i virkeligheden ret intelligente og renlige under de rette forhold. Så når jeg udsmykker og maler mine figurer, er der i de fleste tilfælde en lille tvist af de danske ordsprog.
 
At jeg skulle blive kendt på en gris, havde jeg bestemt ikke forestillet mig, men jeg er rigtig glad for de små finurlige figurer, som har åbnet rigtig mange døre til oplevelser. Jeg har blandt andet udstillet ved Kronborg, har som noget af det sjoveste deltaget i modemessen i København, hvor grisene gik catwalk, og mange grise er rejst ud især i Danmark, men også i Sverige og på Færøerne går der små PigArt rundt fra mit værksted.
 
Jeg føler mig svineheldig. grisen blev mit varetegn, og den sender smil ud i verden. Derfor kalder jeg de små PigArts for mine lykkegrise.
 
Kathrine van Godt Kjærsgaard | CVR: 25003314 | Gammel Visborgvej 165, Visborg, 9560 Hadsund - Danmark | Tlf.: 45 51202120