Profil / Malerindens fortælling
Malerindens fortælling
 
Landskab har altid facineret mig. Jeg ser ud i horisonten, bemærker farverne og detaljer, ser mønstrene og formerne.
 
I de første malerier jeg malede, for mere end 10 år siden, var landskabet og naturen allerede en inspirationskilde. det vidste jeg bare ikke på daværende tidspunkt.
 
Jeg malede meget spontant og eksperimenterende og var ikke altid klar over hvad det var jeg havde gang i, men når jeg ser billeder af mine tidlige malerier ser jeg tydeligt naturens elementer spejlet i mine malerier. 
 
De orange klipper fra det nordlige spanien ses i det turkis farvede vand og himmel. Billedet til kronprinseparret Mary & Frederik Blå sympfoni blev af beskuerne beskrevet, som det jydske landskab og blåt vand, hvor skibet kom frem i tågen.
 
Året 2012 blev der hvor jeg fandt tilbage til udgangspunktet. Det var ikke længere de finurlige skæve eksistenser med Picasso inspireret skæve streger, der kom frem på lærredet.
 
Det der gjorde en stor forskel for mig var et malekursus i det sydlige Italien - oppe i bjergene med storslået landskab og byerne mærket af jordskælv og forfald.  Der blev også tid til et uges kursus i Galleri Munken hvor malepenslerne lod sig inspirere af færøsk kunstner. Nye teknikker blev tilføjet de gamle kendte og landskabet er nu tilbage i mine malerier igen. 
 
Jeg nyder at male mine landskabsmalerier - at mærke farverne og stemningerne giver en god energi.
 
Den opmærksomme beskuer vil se en lille prik på mine malerier. Ja tænk den er kommet tilbage. Helt naturligt er den med i billedet igen, som i de allerførste malerier. Den lille prik sættes på som det sidste - med den sætter jeg punktum for historien i maleriet.
 
Kathrine van Godt
Kathrine van Godt Kjærsgaard | CVR: 25003314 | Gammel Visborgvej 165, Visborg, 9560 Hadsund - Danmark | Tlf.: 45 51202120