ArtDesign VanGodt
Goodluck Troll


GOODLUCK TROLLCHARITY TOUR 2019

De 1,40 meter høje trolde, der udsmykkes af designere og kunstnere, sælges på auktion, når udstillingen er afsluttet. Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses indsats for børn og unge med kræft.


Navnet på denne van Godt Lykketrold er Gratitude


”Taknemmeligheden er hjertets hukommelse”
Et smuk og fint citat fra H.C. Andersen.


Jeg er artdesigner og har arbejdet med mange spændende opgaver, men der er ingen tvivl om, at denne Lykketold er gået helt ind i hjertet hos mig.


Jeg blev spurgt, om jeg ville sætte mit van Godt aftryk på en Lykketrold med accessoires og andet mix medie - ArtDesigne en Lykketrold til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Det var ikke en svær beslutning. Tak, det vil jeg gerne.


Min proces til den givne opgaver er at finde materialer og ting, der kan fortælle en historie. Noget af det første jeg valgte til Lykketrolden var uret. Tiden er en vigtig og betydningsfuld faktor i alle af livets relationer. Og ikke mindst i forhold til og for behandling af kræft. For at understrege tidens værdi er urene udsmykket med skønne rhinstene.


Fra materiale-skattekisten i mit værksted har jeg udvalgt det blødeste og fineste skind og deraf skabt en kjole til Gratitude. Kjolens kanter er afsluttet med ægte mink med sin helt egen historie og gode minder. Jesper by Sommer fandt i egne gemmer skindene, som han havde fået foræret af sin far.


Med gummislange og blodrøde rhinstene har jeg designet en blomst inspireret af blomsten fra Knækcancer. Simple og enkle elementer kan skabe en smuk helhed. Jeg sender Mrs. Gratitude ud i verden med farverige og gyldne håb om, at hun må gøre lykke, hvor hun kommer frem.


Taknemmelighed er at give.

// Kathrine Vangodt